KRYSTAL ÆG


Du skal bruge
▪︎ Rå æg
▪︎ Lim - vandbaseret lim fungerer fint
▪︎ 150 ml varmt vand
▪︎ 50 ml alun
▪︎ Frugtfarve

Hvad skal du gøre:
Knæk ægget og fjern blommen, æggehviden og hinden.


Kom lim i den tomme skal, og fyld den op med alun. Fjern det alun som ikke sidder fast.

Mål 50 ml alun op samt 150 ml varmt vand, og kom det ned i glasset. Opløs alunen i vandet.
Kom frugtfarven i blandingen når alunen er opløst. Lad det køle af i ca. 30 min. Herefter skal du forsigtigt komme æggeskallen ned I blandingen.


Lad det stå I 15 timer. Efter de 15 timer er der dannet flotte krystaller i æggeskallen.
Men hvorfor sker det?

Faglig forklaring:
Når en overmættede saltopløsning bliver mindre ved afkøling eller fordampning, kan der dannes krystaller ved udfældningen.

Salten som ikke længere kan opløses i vandet udfældes til små krystaller.