S

SKALDEUVANER


Læring om naturen i naturen

DER ligger ALTID meget skrald…

Har I nogle SkraldeUvaner i jeres nærmiljø?


Et sted hvor der næsten med garanti altid ligger skrald og måske ovenikøbet meget skrald :-)


Legehjul og jeg udviklet et SKRALD O METER, som vi skal bruge til at visualisere mængden af skrald på skolen, elevernes nærmiljø eller et udvalgt område F.eks. en grøftekant eller på parkeringspladsen foran den lokale Fakta.


Skrald O Meteret skal bruges over en periode på 4 uger og med det lægger vi op til en decideret skraldedyst på skolen, for miljøets skyld og for at sætte fokus på “skraldeUvaner”. På den måde kan vi måske få øje på nogle mønstre, synlliggøre dem for andre og forhåbentlig ændre på dem!


I vores  skraldedyst kæmper indskolingen, mellemtrinet og udskolingen i mod hinanden. 

De kæmper om at samle flest kg. affald. 


Eleverne får hver deres område, hvor de så skal samle skraldet. Hvis de samler det der hjemme, skal de veje det og tage et foto af det på vægten. Billedet bruges til dokumentation, men kan også deles på skolen eller byens Facebook side: “Se Sådan er byens skralde niveau”.


Det samme gør man så en uge, 14 dag, 3 uger og 1 måned efter. 

Det er oplagt at arbejde lidt med statistik i forbindelse med indsamlingen og gemmer I resultaterne til næste år har i det fedeste sammenligningsgrundlag. 


For at motivere eleverne til at samle skrald i de 4 uger, har vi indført en gåtur for klimaet. Jo mere skrald de samler jo kortere skal turen være.