Du skal bruge:
▪︎ Rå æg
▪︎ Eddike
▪︎ Evt. frugtfarve
Læg det rå æg i eddike i ca. 2 dage.
Efter ca. 2 dage er æggeskallen opløst.
Ægget er blevet større og kan hoppe.
Men hvorfor?
Faglig forklaring:
Først opløser eddiken æggeskallen. Æggeskallen indeholder kalk. Kalk bliver opløst af eddike.
Når æggeskallen er opløst, så er der kun membranen (hinden) tilbage.
Når der kun er membranen (hinden) tilbage, så kan vande - i eddiken, nu trænge igennem membranen og ind i ægget.
Ægget udvider sig og bliver større fordi der kommer vand i det.
Processen kaldes for osmose
Osmose er vandets diffusion gennem halvgennemtrængelige membraner. Processen opstår for at udligne koncentrationen af vandmolekyler på begge sider af membranen.
You will need:
▪︎ Raw eggs
▪︎ Vinegar
▪︎ Optionally, food coloring
"Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen."
Copyright © Charlotte Damgaard Hansen