Samlevæg, samlehæfte og samlekort

Få elever og forældre til at gå på jagt effer de 99 arter i fritiden.Jeg vil rigtig gerne inspirere børn og forældre til at komme ud i naturen i fritiden.


Derfor bruger jeg en del tid på at informere børnene og forældrene om de 99 arter. Det gør jeg blandt andet via en “samlevæg”, et “samlehæfte” og "samlekort".


På den måde kan børn og forældre hele tiden følge med i hvor mange arter klassen har fundetSamlevæg og samlehæfte

Hver gang børnene finder en art, så sætter vi et “samlekort” op på væggen.

Idéen til “samlevæggen” kommer fra samlemapperne, som børnene ofte har til jul. Tanken er at tage glæden ved at samle kort og overføre den til jagten på de 99 arter. 


Jeg har lavet mine egne samlekort til samlevæggen, som du kan downloade herover. Man kan også vælge at bruge spillekortene fra spillet "99 arter - spillet", som er lavet til projektet.


Alle børnene får også udleveret et hæfte med de 99 arter, så de løbende kan sætte et kryds, når der er fundet en art. Jeg har lavet mine egne samlekort til samlevæggen, som du kan downloade herundet. Man kan også vælge at bruge sanghæftet, som er lavet til projektet.


Det er et fælles projekt i klassen, og derfor må man også gerne sætte et kryds i hæftet, når en klassekammerat finder en art. Man sætter et farvet kryds, når man selv har fundet arten, og et blyant kryds når andre har fundet den.


Ved væggen har vi også lavet en nedtællingsplakat. Så kan børn og forældre se, hvor mange arter som klassen mangler at finde.

Samlekort

Udover samlevæggen får eleverne også samlekort.

Man får et "samlekort" hver gang en fra klassen finder en art. På hvert samlekort er der en stjerne. Hvis man selv har set arten, så må man farve stjernen på kortet gul.


Samlekortet er en del af spillet "99 arter - spillet", som er lavet til projektet . Derfor har børnene også fået spillereglerne til spillet, så de hjemme kan spille spillet sammen med f.eks. forældre, søskende eller klassekammerater.


Samlekortene er printet ud på karton, så de holder bedre. Jeg har ikke klippet dem helt til, men i stedet skrevet til forældrene om de ville hjælpe med det. For har man en klasse på 20 elever, så er der i alt 1.980 samlekort

(99×20 = 1.980).
Downlaod samlehæfte og samlekort
Download gratis samlehæftet:

Gå på jagt efter de 99 arter
Download gratis samlekort:

Samlekort med informationer