Om projektet

Kort om de 99 arter...99 arter - Du skal se før du bliver voksen, er udviklet af Naturhistorisk Museum i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening. Projektet er støttet af Nordea-fonden.


99arter.dk står der:
"Visionen med 99 arter at se, før du bliver voksen er at udvælge og formidle 99 arter i den danske natur, som alle børn og unge uden problemer vil kunne lære at kende. Disse 99 arter skal udgøre den pædagogiske rygrad i fortællingen om dansk natur."


Kendskab til Danmarks natur giver glæde, store oplevelser og livskvalitet. Men mens natur er et bredt begreb, er de enkelte arter konkrete og derfor lettere at skabe en relation til. En stær er en stær, og stæren fortæller en mængde historier om stankelbenslarver, redekasser og ikke mindst en sangstemme, som udmærker sig ved at kunne imitere regnspover, strandskade og mobiltelefoner. Og den synger for dig den første dag i marts, og du synger om den, når du er barn. Den er nemlig åh, så fornøjet."På hjemmesiden 99arter.dk kan man finde forskelligt undervisningsmateriale til emnet "De 99 arter".

Her på Charlottes teacher web kan du få idéer til hvordan man kan arbejde med de 99 arter i undervisningen.


Undervisningsmateriele på hjemmesiden 99arter.dk